Ramaisee tämänpäiväisen vaunuttelulenkin jälkeen. Niinpä ajattelinkin kertoa hieman kävelemisestä täällä yleensä.

Täällä on erittäin vähän jalkakäytäviä. Niitä kyllä löytyy jonkinverran, mutta kun niissä ei kaupunkisuunnittelija ole juurikaan käyttänyt järkeään, niiden käyttö jää hyvin vähäiseksi.

Liikennevalot ovat myös erittäin epämukavia; jalankulkijalle tulee kyllä oma vihreä valonsa, mutta kun sen kesto on niin lyhytaikainen, että normaalikävelyvauhdilla ehtii vain puoleenväliin, jos sitäkään. Puolijuoksemalla voi ehtiä koko tien yli. Ilmeisesti invalidit tai vanhukset eivät kävele?

Tietä ylittäessä pitää olla muutenkin skarppina, sillä autoilijat saavat kääntyä oikealle, vaikka valot olisivatkin punaiset. Tottahan lain mukaan he väistävät silloin jallankulkijoita, mutta... isomman oikeus.

Bussipysäkeillä ei muuten ole lainkaan jalkakäytäviä, eikä sen puoleen autoteillä niille levennyksiäkään.

Jalkakäytävät ovat tyypillisesti vain noin reilun metrin levyisiä. Yleensä niiden ja autotien väliin jää kyllä vielä lisäksi kaistale nurmikkoa.

Arvaatte varmaan kuinka paljon tämä vähentää minun kävelyinnostusta yleensä. Tyypillisesti kierrämmekin joko taloyhtiön, tai sitten lähdemme läheiselle kävelyreitille...autolla.