Jain mietiskelemaan ajokorttihakemusta, jonka tein toissapaivana. Se taitaa olla ensimmainen paperi minun elamassani, jossa kysyttiin mita rotua olen. Um... White?... Caucasian? Mika on korrekti vastaus?

Tuli vakisinkin mieleen, etta milla tavoin se on relevantti kysymys? Samassa kohtaa kyseltiin kylla myos pituus, paino (onneksi oli mies ja hanen kannykassaan mittojen muuntaja mukana) ja silmien ja tukan vari. Olin aina kuvitellut, etta ajokortissa on se kuva sita varten, etta siita tunnistetaan ihminen, ei niinkaan etta siihen lisataan tuollaisia lisatietoja, joista osa muuttuu koko ajan. Harva nainen esimerkiksi pitaa tukanvariaan ihan samana koko ajan, painosta nyt puhumattakaan. Ja kuvittelisin, etta paino valehdellaan aika usein alakanttiin. Taytyy tunnustaa, etta minakin valehtelin painostani ensimmaisen kerran elaissani oikein kunnolla alaspain (n. 7,5 kiloa). Mielestani ei ollut jarkevaa laittaa nykyista raskausajan painoa (joka tasta viela lisaantyy aika rutkasti ennen heinakuuta), vaan kayttaa normaalipainoa, johon toivon joskus viela palaavani.

Hammentavaa... Tallaiset tilanteet tuovat kylla esille sen, etta taalla on vieraassa kulttuurissa, niin amerikkalaistuneelta suomalainen yhteiskunta joskus vaikuttaakin.