Olen nauttinut kotirouvana olemisesta viimeiset pari viikkoa. Se on tarkoittanut kovin perinteista roolia minulle... eli olen pikkuhiljaa laittanut USA:n yhteista kotia kuntoon (en ymmarra miten mies on parjannyt ilman ruokapoytaa yms. tahan asti) uuden tulokkaan saapumista odottaessa. Mikaan kodinhengetar en ole koskaan ollut, niinkuin minut tuntevat tietavat entuudestaan, mutta olen tullut tehneeksi ehka normaalia enemman kotitoita viime aikoina. Minulla kun nyt on ollut aikaa tehda niita.

Ajattelin jakaa muutamia kokemuksia paikallisista kodinkoneista, ihan vain vertailumielessa vastaaviin suomalaisiin laitteisiin.

Rakastan tata paikallista pesukonettani! Se on suunniteltu niin tasan pahville, etta mieskin osasi kayttaa sita ilman opastusta. Lisaksi se pesee nopeasti kuin mika, eli pyykkikoneellisen saa alta puolessatunnissa pyykkikorista narulle. Tosi luksusta kotikoneeseeni verrattuna, jossa normaaliohjelmaa sai odotella kaksi tuntia. Ainoa negatiivinen seikka mita kyseisesta laitteesta tulee mieleen on kova pesuteho, minka takia arastelen laittaa sinne hellasti pestavia tekstiileja (voi olla turhaa varovaisuutta). Lisaksi epailen etta kyseinen laite ei ole maailman luontoystavallisin tai energiatehokkain.

Meilta loytyy myos kuivausrumpu (se ja pesukone vuokrattiin kampan mukana), mutta sen syvimpaan olemukseen en ole viela tutustunut. Tykkaan laittaa pyykkia narulle, ja kun taalla on jarjestelmallisesti viime paivina ollut yli 20 astetta lamminta, on pyykki kuivunut aarimmaisen tehokkaasti. Jotenkin olen kokenut kuivausrummun tahan saakka kohtuu turhaksi, ja energian saastaminen on kivaa edes jostain. Taalla kun sahkolaskut ovat huppasen korkeampia kuin Suomessa. Katsoo miten minun periaatteet pitaa ensimmaisen ison lakanapyykin kohdalla :)

Mikro, jaakaappi ja pakastin ovat suurinpiirtein samanlaisia kuin Suomessa. Etuna on se, etta taalla pakastin tekee kaiken muun lisaksi viela jaapaloja. Varmasti kiva asia tassa kesakuumalla.

Tiskikone on taalla selkeasti huonompi kuin kotona... astioita on hankala asemoida jarkevasti (paljon hukkatilaa), kone pitaa ihan hervotonta metelia ja tiskausaika on yhta pitka kuin Suomessa. Melulle herkka mies laittaakin yksin ollessaan koneen paalle lahtiessaan ulos.

Lieteen ja uuniin en ole tutustunut niin laheisesti, etta osaisin sanoa niista mitaan jarkevaa. Enkohan kirjoittele siita sitten kun kokemusta on kertynyt enemmassa maarin. Yhden positiivisen seikan voin sanoa jo ihan vasta paalta katsottuna, kaikki saatimet on poytatason ylapuolella ja ihan seinan vieressa. Tama tarkoittaa sita, ettei kavelemaan opetteleva muksu paase vaantelemaan kivoja valoja paalle. Jarkevaa suunnittelua! Tama on taalla kasittaakseni yleinen trendi.

Sitten viimeisena sen laitteen kimppuun, joka sai minut ylipaatansa kirjoittamaan kodinkoneista tanaan.

Kovalla puhinalla ja adrenaliinilla!: Paikalliset imurit ovat syvalta!

Tasta minulle oltiin kerrottu jo etukateen, mutta en voinut kuvitella miten oikeasti surkea meidankin laite on. Ja sen mies oli ostanut kaytettyaan erasta surkeaa imuria kuukauden verran ja yritettyaan ostaa paremman version. Imuroin siis tanaan taalla ensimmaisen kerran. Olen rehellisesti kayttanyt helpommin liikutettavia ja keveampia ruohonleikkureitakin. Aani on sellaista desibelitasoa, etta korvatulpat ovat ehdottomat (Onneksi meidan koirasta on aika jattanyt, se kun pelkasi jo suomalaista imurin aanta, taalla reppana olisi totaalisesti traumatisoitu). Sahkojohtoa ei saa mihinkaa koneen sisaan vaan se on koko ajan tiella. Imuri on sen muotoinen (pystymalli), etta siina liikutetaan koko imuria koko ajan pelkan suuttimen sijasta (tekee hommasta paljon raskaampaa). Tama tarkoittaa sitten sita, etta et muuten sitten varmana paase minkaan huonekalun alle helposti. Kyllahan siina on erillinen suutinkin jonka avulla voit yrittaa ottaa koloista pois polyja, mutta kyseiselle suuttimelle en kylla anna yhtaan kaytettavyyspistetta. Kaiken taman viela voisi karsia, jos kyseinen imuri olisi edes tehokas, mutta kun ei ole. Ei sitten kerta kaikkiaan. Ja kokolattiamatolla kun pitaisi olla kunnon imuteho. ARGH!

Minun imurointitaktiikkani tulee tulevaisuudessa olemaan tama: mies imuroi, mina otan muksun kainaloon ja painun ulos nauttimaan hiljaisuudesta.